Voorstelling

 

Extra-jobs 

Beste ouders, beste vrienden,

Een nieuw ploeg van gemotiveerde leiders heeft dit jaar de organisatie van de JIN's van den 42e op zich genomen.

Er zijn 9 leden waaronder 3 leiders. Het doel is om meerdere werkbijeenkomsten te organiseren om geld in te zamelen. De leiders doen hun best om allerlei jobs te regelen om een onvergetelijk kamp te beleven. Dit jaar hebben we besloten om naar Kroatië te trekken en daar samen voor een goed doel vrijwillig te werken.

We zouden jullie willen vragen om ook aan de JIN's van den 42e te denken. Indien jullie iemand (of meerdere mensen) zoeken voor een werkje, twijfel dan niet ons te contacteren. (tuinwerken, opdienen op een feest/communie etc.) Het is met de wilskracht om te werken dat we er gaan geraken om een ongelooflijk project te realiseren.

Dank aan jullie,

De leiding van de JIN's van den 42e :

Victor Claes op 0478/69.07.43  

Simon Deckers op 0484/88.63.14

Simon Struyf op 0494/20.24.11                                                             


 

Scoutsgroep 42 Léopold III Boechout stelt zich voor ...

De 42ste is een tweetalige jeugdbeweging uit Boechout in de buurt van Antwerpen. Wij bieden jongeren van 7 tot 18 jaar de kans aan om met open geest aan scouts te doen, met respect voor alle waarden en tradities van het scoutsleven zoals trouwheid, respect, pienterheid, behulpzaamheid en bescherming van het leven en de natuur.

De jongeren beginnen bij de welpen vanaf de leeftijd van 7 jaar en brengen daar 5 jaar door. Dan komen de jaren bij de Verkenners van zijn 12de tot zijn 17de. Vervolgens zal de jongere een jaar bij de Jins doorbrengen waar hij met alle opgedane ervaringen voorbereid zal worden op het leiderschap in onze groep. Elke tak wordt omkadert door een leidingstak die gedurende het hele jaar begeleid en ondersteunt wordt door de groepsleiding.

Gedurende het jaar organiseren de verschillende takken vergaderingen waar de jongere kan deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten, aan allerlei spelletjes, aan droppings enzovoort. Het spreekt voor zich dat de voorgestelde activiteiten op maat worden gemaakt van de leeftijd en de interesses van de kinderen. Alle activiteiten zullen plaatsvinden in de geest van de scoutswaarden.

Uw zoon wordt verplicht om zijn scouts of welpenuniform te dragen tijdens de vergaderingen. Bij de welpen bestaat het uniform uit volgende onderdelen: bottines, grijze kousen, donker blauwe velourshort (tot boven de knie), groene welpentrui, rood en witte das van de 42ste en de welpenpet. Voor de verkenner wordt de trui vervangen door het beige verkennershemd en de pet door de verkennershoed.
Alle elementen van het uniform zijn de koop bijDe Kampeerder, in de Leopoldstraat te Antwerpen. De nodige insignes zijn te koop in de groep zelf.

Maar scouts, dat is ook en vooral het kamp, gedurende 10 dagen voor de welpen of 2 weken voor de verkenners en de jins, is dit altijd de apotheose van een fantastisch jaar. Gewoonlijk gaan onze takken kamperen in het noorden van Frankrijk. Maar het gebeurd ook wel eens voor dat we in België blijven of dat we ons veel verder wagen. Zo zijn de Verkenners de laatste jaren naar De Pyrennëen, Schotland of Engeland geweest.

Uw zoon inschrijven bij de 42ste is een beetje zichzelf mee inschrijven, vertelde een oud groepsleider ons een aantal jaar geleden. Dat is helemaal waar: De groep moedigt de ouders aan om deel te nemen aan de voorgestelde activiteiten zoals de Mosselsouper, het ouderendiner, de Overgang, de vergaderingen van de VZW of de Kerstmis. Om het contact met de ouderen te vergemakkelijken kan elke tak rekenen op de hulp van een of meerdere verantwoordelijke ouders: Dit zijn ouders die altijd klaar staan om de handen uit de mouwen te steken en al uw vragen te beantwoorden.

Meer info over onze groep?

 

Neem contact op met: info@42boechout.be!